středa 13. července 2016

Jaké brýle vám víc sedí? Růžové, slepecké, nebo virtuální?

Natažená ruka s prosbou o drobné, stravenku nebo příspěvek na dobrou věc Čechy stále častěji nechává chladnými. Nejsou si jisti, nakolik ta ruka vážně potřebuje pomoci. Co kdyby to byl švindl...

Víc a víc dávají přednost internetu, kde si vybírají, komu přispějí. V online prostředí si ověřují, že potřební jsou skuteční a organizace, které jim pomáhají, existují. I proto jsme vytvořili mobilní dárcovskou aplikaci Melinda - najdete v ní vždy zhruba tucet projektů prověřených organizací. Dva z nich můžete na festivalu Colours of Ostrava zažít jinak - stačí si v našem stánku nasadit virtuální brýle.

Chtěli jsme vás vzít mezi ty, kteří ocení vaši pomoc. Ukázat vám, jací jsou, co potřebují a proč. Víte třeba, co všechno umí asistenční pes? Tak třeba: otevřít dveře, podat berli nebo peněženku, dát a vyndat prádlo z pračky, přinést jídlo z lednice, svléknout člověka, přikrýt ho... Aby to vše a mnohem víc zvládl, prochází dvouletou přípravou. Ostatně, pojďte s námi díky technologii virtuální reality ochutnat tu každodenní, jak jí vidí pes ve výcviku.

V našem stánku pro vás máme i další brýle, se kterými můžete zakusit jinou realitu. Co takhle brýle slepecké? Zkuste si s námi, jaké je to orientovat se poslepu. Co myslíte, trefili byste na svou stage? Nebojte, tak náročné úkoly pro vás nemáme, ale o soutěžích a výhrách si povíme příště. Jednu z cen ale prozradíme - festivalové sluneční brýle, třeba mezi nimi budou i růžové :-) Pokud ne, nevadí - můžete se přes ně koukat jen jako, zkrátka virtuálně, a spolu s námi věřit, že pomoc dobrým věcem má smysl!

Příště: Kdo je Zuzka a proč vyrábí čokoládu ve tvaru znaků pro neslyšící.

Náš stánek Zažij fesťák jinak najdete u vinárny v bunkru, naproti jejímu bočnímu vchodu.

Žádné komentáře:

Okomentovat